全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

波哥大圣达菲医院扩建工程:薄膜般的砖墙立面 / El Equipo Mazzanti

波哥大圣达菲医院扩建工程:薄膜般的砖墙立面 / El Equipo Mazzanti
编译:李博超(实习生) | 校对:崔婧 | 2020.09.07 17:10
项目鸟瞰  摄影:Alejandro Arango

设计单位  El Equipo Mazzanti

建成时间  2016年12月

建筑面积  31043.71平方米

项目地点  哥伦比亚波哥大


 

项目为一个以病人需求为导向的医院扩建工程。作为全哥伦比亚中强大的福利机构,它在城市中具有重要的标志形象。从一开始,砖就成为了医院的特色,设计意求在这一建筑中体现医院的整体价值观。

The building was conceived as an expansion of an existing hospital which values are patient oriented and that has an important iconic image to maintain in the city as a strong institution that sees for the whole wellbeing of Colombia. Brick has characterized the hospital since its beginning; the idea was to represent all of these ideas in a single building that described the hospital´s values as a whole. 

 

项目鸟瞰  摄影:Alejandro Arango
建筑外观  摄影:Alejandro Arango

连接成为了项目的核心想法。在考虑建筑的设计方案时,对大都市规模的理解就变得至关重要。因此,方案旨在成为对角线上的连接,并成为新的流动、活动与人际关系的催化剂,将医疗服务提升至一个新的水平。

The project´s main idea is connection. Our comprehension of a metropolitan scale is essential at the moment of thinking of an integral architectonical answer therefore, our proposal looks forward to be a diagonal connector and work as a catalyzer for new flows, activities, human relationships taking healthcare to a whole new level.

 

建筑立面  摄影:Alejandro Arango
建筑底部  摄影:Alejandro Arango

结构分析  ©El Equipo Mazzanti

建筑的形象是设计的一个标志性元素。通过建筑的材料属性和结构形式,立面成为了组成功能与意象的元素,成为整个园区不可分割的一部分。立面用砖墙形成一个膜性结构,有助于与外部形成半私密的关系。

The building´s image is an important element for the iconic design. Through its materiality and configuration, the façade becomes an element of meanings and functions; it turns into an element of identity, configuring an integral element of the whole campus. This façade allows the use of the brick wall as a membrane that helps to have a semi-private relation with the exterior.

 

室内空间  摄影:Alejandro Arango
立面光照分析  ©El Equipo Mazzanti
水、热循环分析  ©El Equipo Mazzanti

空间对人类行为的刺激作用颇为强烈,而建筑可以把人与空间联系起来,这就是为什么设计师要在9楼设置一个完全不同的空间,把一间充满植物的日光房置入其中,这可以让患者同外界保持联系。总的来说,医院的设计旨在加快患者的康复,光照、景观视野和自然元素都有助于术后和长时间住在重症监护室后的精神恢复。

The space is a stimulus and a big influence in human behavior, architecture has the opportunity to link a person with place that is why we propose in the 9th floor a totally different space with a solarium full of plants in the middle of the hospital which will make patients feel connected to the outside world. The hospital design in general is made for accelerating healing process, light, views and nature help in minds recovery after a surgery or a long stay in ICU.

 

内部庭院  摄影:Alejandro Arango
景观植物选择  ©El Equipo Mazzanti

绿色空间分析  ©El Equipo Mazzanti

 

设计图纸

 

总平面图  ©El Equipo Mazzanti
一层平面图  ©El Equipo Mazzanti
七层平面图  ©El Equipo Mazzanti
九层平面图  ©El Equipo Mazzanti

剖面图  ©El Equipo Mazzanti
构造节点详图  ©El Equipo Mazzanti

 

完整项目信息

项目名称:波哥大圣达菲医院扩建工程

设计单位:El Equipo Mazzanti

建筑设计师:GIANCARLO MAZZANTI

结构工程师:CNI: NICOLAS PARRA;PYP: RAFAEL PALOMINO

设计时间:2012年7月—2015年10月

建设时间:2014年7月—2016年12月

建筑面积:31043.71平方米

公共空间面积:2130平方米

施工单位:PAYC

项目地点:哥伦比亚波哥大

 


 

版权声明:本文由El Equipo Mazzanti授权发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
El Equipo de Mazzanti
医院
哥伦比亚
改扩建
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯