全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号
string(2) "on"

共享的三角形屋面:丹麦红十字会志愿者之家扩建工程 / Cobe

共享的三角形屋面:丹麦红十字会志愿者之家扩建工程 / Cobe
编译:李博超(实习生) | 校对:崔婧 | 2020.08.06 14:30
项目外观  摄影:Rasmus Hjortshøj

设计单位  Cobe

项目地点  丹麦哥本哈根

建成时间  2017年

建筑面积  750平方米


 

我们生活在一个越发需要福利机构的时代,五分之二的丹麦人都有从事志愿工作。丹麦红十字会中有32000名志愿者,承担着重要的社会任务。

We live in times with an increasing need to lift welfare tasks across sectors, four out of ten Danes are involved in volunteer work. The Danish Red Cross numbers 32,000 volunteers alone, handling important social tasks.

 

项目周边  摄影:Rasmus Hjortshøj

为激发民间的巨大潜力,扩建项目必须是一个包容、开放、民主的建筑。项目的形状为三角形,屋面对公众开放,旨在邀请行人前来探索。这不仅是一个为红十字会志愿者聚会与知识分享的场所,也是一个面向每个人的公共空间。

To celebrate the huge potential of activating the civil society, the extension to the organization’s headquarters had to be an open, generous and democratic building. Shaped as a triangle with a publicly accessible roof surface, the Volunteer House is designed with the ambition of being inviting and encouraging passers-by to come in and explore. This is a building for the Red Cross volunteers to meet and share knowledge, but it is also a public space for everyone.

 

屋顶  摄影:Rasmus Hjortshøj

项目旨在参与和奉献,一群红十字会的志愿者也参与到整个设计阶段的工作。参与其中的人都有一个共同的目标,希望通过这次扩建为街道、公园和周边的城市空间重塑新的品质。

The building is intended for involvement and commitment. A group of volunteers from the Red Cross was involved in shaping the building throughout the design phase. The shared goal for everyone involved in the process was to end up with a building that gave back new quality to the street, the park and the surrounding urban space by adding something extra.

 

形体推敲  ©Cobe
过程模型  ©Cobe

屋顶作为第五立面,成为建筑活跃的一部分,这也得到了使用者们的认同。它面向南侧,为公众提供一个放松或享受阳光的场所。

The users agreed that the roof of the Volunteer House should be an active part of the building – a fifth façade. South-facing stands for the public to relax and enjoy the sun.

 

屋面天窗  摄影:Rasmus Hjortshøj

阶梯形天花  摄影:Rasmus Hjortshøj

志愿者之家的核心是连接建筑每层的开放门厅,城市生活被引入至建筑中,内部的活动则通过屋顶上的开洞向外展现。

The heart of the Volunteer House is defined by the open foyer space that connects to all levels of the building. Urban life is invited up and into the building, where the activities of the inside are put on display through carved-out openings in the large roof surface.

 

室内空间  摄影:Rasmus Hjortshøj

 

设计图纸 ▽

 

总平面图  ©Cobe

平面图  ©Cobe

 

完整项目信息

Location: Copenhagen, Denmark

Client: Danish Red Cross and A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål

Program: House for the volunteers of Danish Red Cross including exhibition and workshop spaces, incident rooms, conference rooms and café

Size: 750 m²

Year: First prize in competition 2013, completed 2017

Collaborators: The volunteers of Danish Red Cross, Søren Jensen, PK3, C.C. Brun Enterprise

Awards: Architizer A+ Awards 2019 Finalist, Dezeen Awards 2019 Finalist

Team: Andreas Jørgensen, Antonia Szabo, Bart Smets, Caroline Krogh Andersen, Christian Sander, Dan Stubbergaard, Gloria Castellini, Greta Tiedje, Hannes Kalau Vom Hofe, Helen Chen, Izabela Slodka, Jacob Lantow, Jan Jungclaus, Kristoffer Harling, Marianne Filtenborg, Martin Jonsbak Nielsen, Martina Pedersen, Matti Hein Nørgaard, Mikkel Møltoft Jensen, Milan Milenkovski, Monika Wozniak, Morten Andersen, Nina Mathiesen, Oskar Tranum Mortensen, Peter Laust Røhr Hønnicke, Rachel Wan, Rasmus Jessing, Sonia Bom, Sune Mogensen, Ted Schaumann, Tim Frausing.

Photographer: Rasmus Hjortshøj – COAST

 


 

版权声明:本文由Cobe授权发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
COBE
丹麦
公共建筑
哥本哈根
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。