全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

城市中的展示柜:宝路莎展厅 / Gonzalo Mardones V. Arquitectos

城市中的展示柜:宝路莎展厅 / Gonzalo Mardones V. Arquitectos
翻译:郑佳晟(高校小站);编辑:赖含章(实习生);校对:易智丽(实习生) | 2018.07.19 09:00

Gonzalo Mardones V. Arquitectos

宝路莎展厅  摄影:Pablo Casals Aguirre

设计单位  Gonzalo Mardones V. Arquitectos

项目地址  智利,圣地亚哥省,维塔库拉

建筑面积  403平方米

项目年份  2013年


宝路莎展厅地处智利的圣地亚哥,位于一个住宅片区里的商业街内。这栋建筑比街道高度略低一些,以此让两个公共楼层都能与街道产生直接联系,并向外展现内部空间。

The new Showroom of Porcenalosa in Santiago de Chile is located on Luis Pasteur Avenue, in the district Vitacura, a commercial road within a mainly residential neighborhood. The building was placed slightly below the level of the street, in order to have a direct relationship with it in the two public levels of the building, being a large showcase showing the interior life.

 

场地周边地图  摄影:Pablo Casals Aguirre

相比街道略微下沉的建筑,使两层都得以与街道联系  摄影:Pablo Casals Aguirre

同时,建筑还与北边的街道、山丘产生了联系,使其与地理景观更好地结合在了一起。
At the same time, the building is linked to the imposing geographical environment of the area, having then a double relationship with the environment: northern street and hills.

 

位于上层的露台:建筑同时联系街道与山丘的景色  摄影:Pablo Casals Aguirre

建筑体块按内部功能划分为三层:入口层是向公众开放的陈列室,上层是办公室、会议室和一个南北开放的大型露台,地下层则是仓库。
The volume is programmatically divided into three floors that are interspersed spatially: the access level is the showroom open to the public, the upper floor are offices, meeting rooms and a large event terrace that opens to the north and south; and the subsoil is the warehouse.

 

入口层展示空间  摄影:Pablo Casals Aguirre
通往办公空间的楼梯  摄影:Pablo Casals Aguirre

上层办公空间  摄影:Pablo Casals Aguirre

这座建筑完全使用钢筋混凝土建造。单一的材料不仅解决了包括室内、室外和灰空间在内的不同空间需求;还帮助实现了太阳能控制,使该建筑成为一个拥有充足自然光、产生低能耗的高质量建筑。这座建筑像展示柜一样向南敞开,在北边闭合,使室内的自然采光更容易控制。

The building has been entirely built in visible reinforced concrete, solving the different spatial realities with a single material: interior, exterior and intermediate spaces, as well as the necessary solar control allowing a high quality building with natural light and low energy consumption. The building opens as a showcase to the south and closes to the north, allowing a controlled interior natural lighting.

 

建筑向街道敞开   摄影:Pablo Casals Aguirre
大量运用混凝土   摄影:Pablo Casals Aguirre

作为一个用以展示物品的白色立方体,建筑试图突出它的展览功能。它是一座向公众开放的建筑,并向外界展示了其内部活动以及与环境的联系。
Finally, the building acts as an expository white cube, which seeks to highlight the exhibited. It is then a building open to the public, that shows the inner life and its link to the environment.

 

建筑正面  摄影:Pablo Casals Aguirre
地下层平面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos
一层平面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos
二层平面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos
东立面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos
北立面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos
西立面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos
南立面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos

 

剖面图  ©Gonzalo Mardones V. Arquitectos

完整项目信息

Architect: Gonzalo Mardones V.
Builder: Salvador Errázuriz
Structural engineer: Ruiz y Saavedra
Landscape: Adriana Errázuriz
Built Surface: 403㎡
Location: Luis Pasteur 6130, Vitacura, Santiago de Chile
Photographer: Pablo Casals Aguirre


版权声明:本文由Gonzalo Mardones V. Arquitectos授权有方发布,禁止以有方编辑后版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
Gonzalo Mardones V. Arquitectos
宝路莎展厅
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯