全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号
string(2) "on"

哥本哈根“筒仓”公寓:银色跃动 / Cobe

哥本哈根“筒仓”公寓:银色跃动 / Cobe
编译:李敏 | 2020.12.18 21:46
©Rasmus Hjortshøj - COAST

设计单位  Cobe

项目地点  丹麦,哥本哈根

建成时间  2017年

建筑面积  10000平方米


 

The Silo是哥本哈根北港区域改造项目的一部分。哥本哈根北港是一个庞大的后工业港区,正逐渐转变为新城区。项目由丹麦建筑事务所Cobe与业主Klaus Kastbjerg,NRE Denmark共同完成设计,这个该地区最大的工业建筑被改造成“筒仓”,用以囊括居住与公共职能。

The Silo is part of the transformation of Copenhagen’s Nordhavn (North Harbour) – a vast post-industrial harbour area, currently being transformed into a new city district. Designed by Danish architects Cobe with clients Klaus Kastbjerg and NRE Denmark, a 17-storey former grain silo and the largest industrial building in the area has been transformed into “The Silo”, housing residential apartments and public functions.

 

改造前  ©Rasmus Hjortshøj - COAST
改造中 ©Rasmus Hjortshøj - COAST

改造后  ©Rasmus Hjortshøj - COAST

为了使建筑工业时期遗存的混凝土立面达到现在的标准,设计对建筑的外部进行了翻新,而内部则保留原始材质。由镀锌钢制成的斜面外墙可作为气候屏障。一系列设计手法使得建筑的细高特征被保留。

In order to bring The Silo’s industrial concrete facade up to current standards, the exterior of the existing silo has been reclad, while the interior has been preserved as raw and untouched as possible. An angular faceted exterior facade made of galvanized steel has been installed to serve as a climate shield. This has allowed the building’s characteristic slender tall shape to be maintained.

 

©Rasmus Hjortshøj - COAST

施工中  ©Rasmus Hjortshøj - COAST

由于建筑的功能转变(从原先储存、处理粮食到适合居住等的使用),建筑的内部空间亦随之改变。设计创造了38种公寓空间。单层、多层公寓的面积从73平方米至305平方米不等,层高达7米。每间公寓都设有全景落地窗和阳台,部分保留了原始混凝土。窗框隐藏在现有混凝土墙的外部,为住户提供了城市天际线与厄勒海岸的景色。

The spatial variation within the original silo is immense due to the various functions of storing and handling grain, creating space for 38 unique apartments. Single and multi-level apartments range from 73 m² to 305 m2 in size, with floor heights of up to 7 meters. All apartments have panoramic, floor-to-ceiling windows and balconies, and several have been preserved in raw concrete. The window frames are hidden on the outside of the existing concrete walls, offering expansive views of the city skyline and the Oresund coast.

 

©Rasmus Hjortshøj - COAST

建筑顶层和底层都具有公共访问权限。顶层是一个镜面玻璃盒子,公共餐厅位于此,人们可于此360度欣赏城市和大海的风光。玻璃幕墙部分日间映照周边环境,夜间看起来就像灯笼。而建筑的底层为灵活、开放的公共空间。

Both the top and lower levels have public access. The top floor consists of a mirrored glass box housing a public restaurant with a 360-degree view of the city and the sea. The glass facade mirrors the surround-ings in the daytime, and at night it is reminiscent of a lantern. The ground floor is designed as a flexible event space.

 

©Rasmus Hjortshøj - COAST

私人住宅和公共功能确保了建筑全天候活力。建筑顶层与底层的公共功能亦为建筑的不同使用者提供了多维度体验。于顶层俯瞰,哥本哈根几乎一览无余。

Private housing and public functions ensure that the building remains active all day. The public functions at the top and bottom also ensure a multidimensional experience for the various users of the building. From the top you can see almost all of Copenhagen in one panoramic view. 

 

©Rasmus Hjortshøj - COAST

设计图纸 ▽

 

总平面图  ©Cobe

平面图  ©Cobe

立面图  ©Cobe

完整项目信息

Location: Nordhavn, Copenhagen, Denmark

Clients: Klaus Kastbjerg and NRE Denmark

Architect: Cobe

Landscape architect: Cobe

Engineers: Balslev, Norconsult and Alectia

Contractor: NRE Denmark

Programme: Former grain silo transformed into residential complex and public facilities

Size: 10,000 m2

Status: Commissioned in 2013, completed in 2017

Awards

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse 2017

Copenhagen Award 2018 – Best Transformation Project

MIPIM Awards 2018 Finalist – Best Refurbished Building

CTBUH Awards 2018 – Best Tall Building Europe

AZ Awards 2018 – Best Residential Architecture

Global Galvanizers Award 2018

RENOVER Prisen 2018

Architizer Project of the Year 2018 A+ Award

EU Mies Award 2019 Nominee

Civic Trust Awards 2019


 

版权声明:本文由Cobe授权有方发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
COBE
The Silo
哥本哈根“筒仓”公寓
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。