全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号
string(2) "on"

兼具功能与趣味:安格集合店 / 万社设计咨询

兼具功能与趣味:安格集合店 / 万社设计咨询
编辑:蒋卓;校对:原源 | 2019.05.06 21:45
安格集合店  摄影: 邵峰

项目名称  安格集合店
设计单位  万社设计咨询
项目地点  中国,深圳,深圳湾一号南区
项目面积  300平方米
建成时间  2018年9月


 

ANGLE安格集合店是一家集合咖啡、艺术展示、及买手店为一体的生活概念店,创立于中国深圳。
ANGLE is a lifestyle concept store in Shenzhen, China that combines cafe, art gallery, and boutique. It is co-created with Charles Wang, co-founder of DONGLIANG.

 

项目位于深圳湾一号南区商业区内,建筑面积约300平方米。设计委托方希望此项目不仅只是买手店和咖啡厅,而是在具有功能和趣味性的同时,区别于传统的买手店。
The project is located in South Area of No.1 Shenzhen Bay with a 300 sq. m space. The client hopes to see not just a boutique & cafe but one that is multi-functional, fun, and can differentiate itself from traditional boutiques.

 

明亮的展示橱窗  摄影: 邵峰

空间原本为两个独立楼层,VA建议增加楼梯,将其打通,在拉动上下楼商业动态的同时,楼梯亦可当作展台使用。
The space was originally two separated floors. VA suggested using stairs to connect them. While improving business dynamics, the staircase can also serve as an exhibition stand.

 

一楼作为咖啡餐厅的同时可兼做美术馆,二楼则作为高级女装买手店使用。
The ground floor is a cafe that can also be used as gallery space; the second floor is a high-end womenswear boutique.

 

另外,VA在这个项目中希望通过阶梯式的空间语言,使其在满足设计委托方功能要求的同时,将所有展品的展示最大化,并使空间设计具备独特个性,在客人穿梭于一二楼时,感受不同的空间感及趣味性。
In addition to meeting the client’s needs, VA hopes to maximize the opportunity to showcase exhibits and give the space more uniqueness through the spatial language of stairs. In this way, customers can feel different sense of space and playfulness when traveling between the floors.

 

因项目位于深圳湾商业街道的转角处,拥有着两面玻璃幕墙展示面,考虑到安格二楼作为买手店的特殊属性,VA选择在结构上将橱窗语言,最大化地融入设计,使橱窗成为室内空间的设计亮点。
Meanwhile, as it is located at a street corner, which allows it to have two continuous glass shop windows, VA chose to incorporate the art of window display to the greatest extent, making it a design highlight of the interior space.

 

 

外立面设计

 

考虑到安格作为买手店的特殊属性,VA通过增加了两层转角橱窗,使立面玻璃幕墙利用率最大化,安格因拥有足够明亮的展示橱窗,让人们从远处能清晰的看到橱窗展示。
Considering the attribute of ANGLE as a boutique, VA maximized the usage of the glass facade by adding two layers of corner shop windows, so that it’s bright enough for people to clearly see the display from a distance.

 

 1.5 米进深的向外橱窗展示区,在避免室外光污染和玻璃反光的问题的同时,使得店铺的展示面最大化;保证了室内光源的独立性,让衣物能以最完美的形式展示。
With a 1.5 m depth outward window display, it not only solves the problem of outside light pollution and glass reflection, but also maximizes the shop display space. This ensures the independence of interior light source, while showcasing the clothes in a perfect manner.

 

1.5 米进深的向外橱窗展示区  摄影: 邵峰

在商业氛围浓厚的商业街转角,安格的设计语言用自己的方式彰显着个性。
At the street corner of this thriving commercial area, ANGLE’s personality shines through with its own design language.

 

彰显着个性的设计语言  摄影: 邵峰

 

室内部分


一楼空间概览。
Ground floor overview.

 

一楼空间  摄影: 邵峰

层叠的空间使人们的行驶路线不同于以往的体验。
The layering of space provides people with a different routing experience from usual.

 

层叠的空间  摄影: 邵峰

出菜口的设计如同一个精致的展示窗口;厨房则隐藏在了楼梯下方,充分打破了空间原本径深的局限性,提高空间使用率。
The food deliver window resembles a delicate display window, with the kitchen hidden beneath the stairs. This perfectly breaks the limitation of the original space and adds in more depth, thus highly improves the utilization of space.

 

出菜口的设计  摄影: 邵峰

室内的阶梯除可通向二楼外,也可作为展览平台使用。阶梯式的语言将所有展品最大化展示,递进式的动线引导客人在行走往上的过程中,接触到更多的产品。
While the staircase serves as the way to second floor, it can also be used for exhibition. The stair step design maximizes showcase of all exhibits. This progressive movement guides customers and exposes them to more and more products as they walk up.

 

室内的阶梯可作展示平台  摄影: 邵峰

富有层次感的结构,让身处不同位置的人们,欣赏到的景观以及体验到的空间不同:沿梯而上,风景各异。

The layered structure allows people to be able to see various views and feel different senses of space depending on where they stand.

 

富有层次感的结构  摄影: 邵峰

岩石、胡桃木、红色大理石、靛蓝色皮质的碰撞,使空间风格不受当下流行的影响,更持久且经典;不同空间层次感,凸显了不同材质与自然光之间的融合。
The mix-and-match of granite, walnut, red marble and indigo blue leather makes a timeless combination that is not easily affected by the current trend. The diverse spatial layers highlight the fusion of various materials and natural light.

 

岩石、胡桃木、红色大理石、靛蓝色皮质的碰撞  摄影: 邵峰

在细节处,体现出不同石材间的颜色质感及空间造型的碰撞。
The details show the contrast in color, texture and form between two types of stone.

 

细节  摄影: 邵峰

从入口处看,咖啡区域分成上下两部分, 处于最低位置的座位相对更私密且坐拥最好的对外景观面。而上层部分的座位,则能同时观看到外部与室内的景观,感官上更微妙,且不被前排客人阻挡视线。
Looking from the entrance, the cafe area is divided into upper and lower levels. Seats on the lower level are relatively more private and have the best outside view. Sitting on the upper level seats allows you to have both outside and inside views. This feels subtler without the worry of being blocked by the front row.

 

咖啡区域分成上下两部分  摄影: 邵峰

从外看整个空间由下至上蔓延,空间充满张力和层次感,引导人们的行走路线;增加空间趣味性的同时,利用了空间本身的高度突破了空间的使用限制。
From the outside, the entire space extends from the bottom up, which is full of tension and layering while creating more walking paths for people and adding playfulness to the space. By this means, the utilization of height breaks limitation of space.

 

空间由下至上蔓延  摄影: 邵峰

设计细节  摄影: 邵峰

 

二楼买手店 


连接一楼吧台及二楼的展示台让空间更具趣味性。
The display stand that connects ground floor counter and second floor makes the spaces more interesting to explore.

 

连接一楼吧台及二楼的展示台  摄影: 邵峰

收银台及配饰展示台。
Cashier desk and accessories display stand.

 

收银台及配饰展示台  摄影: 邵峰

游走在纯粹的胡桃木面楼梯。
Wandering around the walnut staircase.

 

胡桃木面楼梯  摄影: 邵峰

二楼买手店概览:
Overview of second floor boutique:

 

二楼买手店  摄影: 邵峰

干净、宁静、以及舒适的环境让人们可以更轻松的挑选喜好之物。矮台的高度适宜,可作展示台、座位,亦可按情况随时更换功能。展架包围式摆放,方便顾客挑选及游览;避免形成死角区域。
The clean, quiet and comfortable environment makes the shopping experience very relaxing. The height of the low platform can be used as display stand as well as seats when needed. The display racks are arranged in a wraparound manner to avoid dead corners, so it is more convenient for customers to shop around.

 

矮台的高度适宜  摄影: 邵峰

窗帘外为独立的橱窗展示区 ,可在举办活动时打开窗帘,与室内空间一起使用。
Outside the curtain is the independent window display area. When there is an event, it can also be combined with the interior space by opening the curtain.

 

独立的橱窗展示区  摄影: 邵峰

 

夜晚景观 

 

在夜晚中的橱窗,柔和、清晰、高级。
The window at night looks soft, clear and high-end.

 

夜晚中的橱窗  摄影: 邵峰

橱窗与咖啡区域交错的空间位置使室内更富趣味及特点。
The spatial interlacing of window display and cafe area makes the interior more fun and unique.

 

橱窗与咖啡区域交错的空间  摄影: 邵峰

夜晚的空间外,水池里的水隐隐的反射着室内的景观,如同连接着另一个世界。
Looking from the outside at night, with the water in the pool reflecting the interior, it feels like being in the midst of another reality.

 

夜晚的空间  摄影: 邵峰

 

技术图纸 ▿

栋梁平面1层  ©万社设计咨询

 

 

栋梁平面2层    ©万社设计咨询
栋梁平面3层    ©万社设计咨询

完整项目信息

项目名称: 安格集合店
设计团队:万社设计咨询(深圳)有限公司
主创设计师: 杨东子 , 王左千
项目负责人: 林倩怡
材料团队: 何李甜

事务所网站:https://various-associates.com
电邮联系方式:qlin@various-associates.com
地址:中国,深圳,深圳湾一号南区
状态:完成于2018.09
项目面积:300 平方米
摄影师: 邵峰

 


 

版权声明:本文由万社设计咨询授权有方发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
万社设计咨询
安格集合店
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。