全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号
string(2) "on"

瑞士库尔州立艺术博物馆扩建:典雅的灰立方 / Barozzi Veiga

瑞士库尔州立艺术博物馆扩建:典雅的灰立方 / Barozzi Veiga
编译:李博超(实习生) | 校对:崔婧 | 2020.09.22 18:51
项目外观  摄影:Simon Menges

设计单位  Barozzi Veiga

项目地点  瑞士库尔

建筑面积  4000平方米

建成时间  2016年


 

普兰塔别墅的扩建部分将用作艺术博物馆的一部分,这是设计师一次关于城市整体融合性的尝试。尽管面临着严格的限制条件,建筑师通过颠倒博物馆的设计逻辑,使建筑规模最小化。这也创造出一片全新的公共空间,与别墅和周围建筑的花园紧密融合。

The extension of the Villa Planta, which will accommodate the Bündner Kunstmuseum, is an exercise of integration within an urban ensemble. Despite the stringent limitations of the plot, the design strives to minimize its exterior volume by inverting the program’s logical order. Hence, a new public space is generated that incorporates the garden that surrounds the Villa and is integrated with the gardens of the nearby buildings.

 

新老建筑并置  摄影:Simon Menges

设计突破常有的方式,将展览空间置于地下,街道上方的体量用作公共进入空间。这种设计缩减了建筑的体量,为扩展现有的花园留下了空间,也让整体环境更为和谐。

This programmatic reversal consists of situating the exhibition spaces below ground level, in such a way that the emerging volume, above street level, contains only the public access spaces. The volume’s reduced footprint makes it possible to extend the existing garden and improves the cohesion of the ensemble.

 

项目外观  摄影:Simon Menges
街景  摄影:Simon Menges

扩建部分可被理解为一个独立于历史建筑的个体。这次设计旨在以别样的方式,使两栋建筑建立起清晰、谐调的关系。

The extension is understood as an autonomous building, independent from the historical building, even though the design’s main efforts are aimed at reinterpreting those concepts that allow an architectural dialogue to be established between the two buildings in a clear and coherent relationship that is a continuum between the Villa Planta and its extension.

 

立面细节  摄影:Simon Menges

新老建筑之间的对话建立于如下方面:对经典结构的平衡、原有别墅的帕拉第奥风格及这种风格的装饰。在空间的组织上,两栋建筑均采用了中心对称的平面,用几何形体作为设计手段,以此联系起整个空间。在扩建的部分中,这种经典的配置也简化了建筑结构,提供了在更低楼层处布展的可能性。

This dialogue between the new and the old buildings is based upon the equilibrium that exists between their classical structures, a clear reference to the Palladian influence in Villa Planta, and to its ornamentation. As for their spatial organization, both buildings present a central symmetrical plan and both use geometry as a tool for cohesion. In the extension, this classical configuration also makes it possible to simplify the structural system and to organize the exhi­bition halls on the lower levels.

 

大厅  摄影:Simon Menges

在装饰系统方面,原有别墅受到东方风格的影响,而扩建部分的立面形式在尊重原有建筑的前提下,展现出自己独有的个性。虽然两栋建筑各有特色,但在基于共同的结构装饰的原则下,仍体现出统一性。

As for the ornamentation system, the Villa Planta’s ornaments speak of the Oriental influences of its origins, while in the extension, the compositional system of the facades reinforces its expressivity and autonomy with respect to the Villa. Each building displays its own identity, based on common principles (structure and ornament), to reinforce the idea of a whole.

 

永久展区  摄影:Simon Menges

临时展区  摄影:Simon Menges

这次设计师摒弃了在以往项目中使用的赘余元素,转而使用了一种更为成熟的手法。设计剥离了非结构、建造和系统分割的元素,将两个建筑整合为一个统一体。The process of the purging of superfluous elements which began with the designs for Piloña and Lausanne reaches a point of maturity in the Bündner Museum. Here, the design strips away everything that is not structure, construction and programmatic division, all united in a single whole.

 

主楼梯  摄影:Simon Menges

通向别墅的楼梯  摄影:Simon Menges

 

设计图纸 ▽

 

总平面图  ©Barozzi Veiga
负二层平面图  ©Barozzi Veiga
负一层平面图  ©Barozzi Veiga
首层平面图  ©Barozzi Veiga
一层平面图  ©Barozzi Veiga
二层平面图  ©Barozzi Veiga
三层平面图  ©Barozzi Veiga
东立面图  ©Barozzi Veiga
西立面图  ©Barozzi Veiga
南立面图  ©Barozzi Veiga
北立面图  ©Barozzi Veiga
剖面图  ©Barozzi Veiga

 

完整项目信息

Full name: BKM - BÜNDNER KUNSTMUSEUM CHUR

Location: Chur, Switzerland

Client: Hochbauamt Kanton Graubünden

Authors: BAROZZI / VEIGA (Fabrizio Barozzi , Alberto Veiga)

Project leader: Katrin Baumgarten

Project team: Paola Calcavecchia, Shin Hye Kwang, Maria Eleonora Maccari, Anna Mallen,

Verena Recla, Laura Rodriguez, Ivanna Sanjuan, Arnau Sastre, Cecilia Vielba

Local architect: Schwander & Sutter Architekten

Project manager: Walter Dietsche Baumanagement AG

Landscape Architect: Paolo Bürgi Landschaftsarchitekt

Structural engineer: Ingenieurbüro Flütsch

Services engineers: Waldhauser Haustechnik AG, Brüniger + Co. AG, Niedermann Planung GmbH

Façade consultant: x-made SLP

Lighting consultant: MichaelJosefHeusi GmbH

Museum expert: BOGNER.CC - die museumsplaner

Building physics: Kuster + Partner AG

Security consultant: Mullis+Cavegn AG

Fire protection consultant: Balzer Ingenieure AG, AFC - Air Flow Consulting AG

Door consultant: Brütsch Elektronik AG

Signage: Weiersmüller Bosshard Grüninger WBG | AG

Net floor area: 4,000 m2

Competition: 2012

Construction: 2016

 


 

版权声明:本文由Barozzi Veiga授权发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
BAROZZI VEIGA
改扩建
瑞士
美术馆
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。