全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

KPF新作:莱姆大街52号,以折纸造型连接城市空间

KPF新作:莱姆大街52号,以折纸造型连接城市空间
编辑:彭紫琦(实习生); 校对:崔婧 | 2020.06.03 17:03
©Hufton + Crow

项目地点  英国伦敦

设计单位  KPF

建筑面积  59400平方米

建成时间  2020


 

莱姆大街52号,又称作“手术刀”(The Scalpel),位于伦敦市中心,是一栋高190米的办公楼建筑,由KPF为W. R. Berkley设计,作为其英国的总部,并提供部分出租空间。巧妙的设计让项目与周边建筑相呼应,进一步丰富了整体环境的“城市集群”以及伦敦天际线。地面层设置有公共广场。35层高的塔楼造型简约,局部通过高反射玻璃和明快的金属材料折线来强调其外轮廓。

52 Lime Street, known as The Scalpel, is a striking 190-metre office tower in the heart of the City of London, designed by Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) for W.R. Berkley as the location of its UK headquarters and to let to tenants. A considered addition to the skyline, the building works in conversation with its neighbours to complement the overall composition of the 'City Cluster' whilst improving the public realm at the base with the introduction of a new public plaza. The simple geometric form of the 35-storey tower is reinforced by partially reflective glass and bright metallic fold lines. 

 

△ 项目视频  ©KPF

 

©Hufton + Crow

该事务所设计执行总监及创始合伙人William Pedersen说:“在伦敦,城市集群实际上形成了某种都市戏剧感。其中,每个参与者都是与众不同的,但集合在一起后,他们又能产生一种建筑对话。该项目向后倾斜,确保不影响圣保罗大教堂的景观廊道,并与Leadenhall大厦共同营造出一种相对应但又互为镜像的姿态,从而形成戏剧性的城市对话。”

William Pedersen, Design Principal and Founding Partner of Kohn Pedersen Fox Associates, led the early conceptual design stages: "In London, the City Cluster has created, in effect, a type of urban drama. Each participant is unique, but collectively they make an architectural conversation. 52 Lime Street leans back to respect the view corridor for St Pau's Cathedral, creating a paired, but mirrored, gesture with the Leadenhall Building which makes for a theatrical urban conversation. 

 

“外形设计的最初设想是创造一个折叠的、如同折纸一般的建筑。随着建筑不断上升,形体回折,最终停留在空中的某个点。一如既往地,我们希望我们设计的高层建筑能与周边环境相融合。”

"Giving our building a folded, origami-like quality, was the impetus for its form. As it rises, it folds back to mount to a point on the sky. As always, we intend for our tall buildings to be social participants in their contexts."

 

©Hufton + Crow

项目伊始,城市集群仍处于初始阶段。通过与城市规划部门的合作,设计展示了高层建筑是完全可以维持街道界面、留存受保护的圣保罗大教堂景观,并提升公共空间的。

At the outset of the project, the City Cluster was in its infancy. Working with the planning authorities, KPF demonstrated the potential for a tall building on the site that would maintain the street edge, preserve protected views of St Paul's Cathedral and enhance the public realm. 

 

©Hufton + Crow

为保证圣保罗大教堂的景观,建筑需从某一关键点向后退,或向大教堂的穹顶后方倾斜。倾斜的外立面形成沉静的轮廓,同时丰富了平面类型,提升了效率。在地面层,整洁的雕塑感造型,强化了周边较为严谨的城市规划,同时塑造了邻近建筑的外部空间,打造Leadenhall街建筑沿街界面。建筑体量也与周边历史保护建筑,包括一级保护建筑St Andrew's Undershaft教堂,形成了对比。

To protect the view of St Paul's Cathedral, the building needed either to be stepped or inclined behind the cathedral's dome from key vantage points. The inclined façade offered a calm silhouette while providing a wider variety of floor plate types and greater efficiencies. The taut, sculptural form reinforces the more formal urban planning interventions at the ground floor, which shape the external space adjacent to the neighbouring buildings while holding the building line along Leadenhall Street. The massing also provides a counterpoint to the surrounding historic buildings including the Grade I listed church, St Andrew's Undershaft. 

 

©Timothy Soar

项目外立面使用四块颇具寓意的Woodford石材浮雕板,分别代表土壤、空气、火和水。这些石材最初用于1957年开放的劳埃德大厦,由著名雕塑家James Woodford雕刻,之后又移至莱姆大街52-54号的墙面,现在则作为该项目的外立面。

Four allegorical stone relief panels – the Woodford Stones – representing the classical elements of earth, air, fire and water, have been incorporated in the façade of 52 Lime Street. Commissioned from the renowned sculptor James Woodford for the previous Lloyd's building, which opened in 1957, the stones had been moved to the party wall of the former 52-54 Lime Street. They were relocated to 52 Lime Street as part of the new development. 

 

©Hufton + Crow

偏心核心筒可提供开阔的无柱空间,提升平面使用效率,满足不同租户的需求。落地窗可优化办公室采光,同时提供可俯瞰整个伦敦的景观视野。核心筒位于建筑南侧,与外立面相对,为室内空间提供遮阳,并可以为太阳得热较高的外立面提供隔热措施,从而降低空调的需求,减少能耗。该项目获得了2014年BREEAM的“优秀”等级认证。

An offset core provides large uninterrupted and virtually column-free floor plates that are efficient to plan for a variety of tenants, with floor-to-ceiling glass optimising daylighting of the office floors and supplying spectacular views across London. This core is located on the south of the building, against the façade, which provides shading to the interior and allowed the project team to insulate the façade most directly affected by solar gain - reducing the demand for air conditioning and significantly reducing energy use. The building achieved an 'Excellent' rating under BREEAM 2014. 

 

©Timothy Soar

室内空间,包括双层高入口大厅、电梯厅、电梯轿厢和洗手间,均采用高品质的天然材料,其设计和细节经典而不失现代感。自动扶梯上方三层高的中庭天花照明设计模仿自然采光。地面层预留独立咖啡店,可一览新的公共空间,为周边区域注入活力。

Interior spaces, such as the double-height entrance lobby, lift lobbies, lift interiors and washrooms, feature timeless modern design and detailing, using a palette of high-quality natural materials. An illuminated ceiling to the triple-height atrium above the escalators, emulates natural daylight. Provision has been made for an independent coffee shop at ground floor level, overlooking the new public space, to activate and enliven the immediate area. 

 

©Timothy Soar

©Hufton + Crow

©Timothy Soar

©Hufton + Crow

 

设计图纸  ▽

 
 
平面图   ©KPF

 

完整项目信息

项目地点:英国,伦敦

业主:WRBC Development,Property Group Partners

项目类型:办公建筑

建筑面积:59400平方米

竣工时间:2020

获得奖项:#3 (Emporis Skyscraper Award 2018), Winner - Tall Buildings (Architecture MasterPrize 2019), Finalist - Commercial-Office - High Rise (Architizer A+ Awards 2019)

 


 

本文由KPF授权有方发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

关键词:
2020
KPF
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯