全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号
string(2) "on"

MVRDV法国新作:院落式公寓Ilot Queyries竣工

MVRDV法国新作:院落式公寓Ilot Queyries竣工
编辑:崔婧 | 2021.09.30 19:59
©Ossip van Duivenbode

MVRDV设计的Ilot queryries已经竣工。这是一个院落式公寓建筑,提供282套住房(包括128套社会住房)、停车场、商业空间、大型公用绿地和一个城市环境中的温馨的屋顶餐厅,拥有充足的光线和空气。

MVRDV has completed construction of Ilot Queyries, a courtyard apartment building providing 282 homes – including 128 for social housing – parking, commercial space, and a rooftop restaurant in an intimate urban setting with plenty of light, air, and a large collective green space. 

 

该建筑位于波尔多Garonne河的东岸,与城市中被列为联合国教科文组织世界遗产的历史中心对望,是由MVRDV和Joubert Architecture共同规划的四栋建筑的一部分。

Located to the east of the River Garonne in Bordeaux, across from the city’s UNESCO World Heritage historic centre, the building is part of a new neighbourhood of four buildings masterplanned by MVRDV alongside Joubert Architecture.

 

©Ossip van Duivenbode

该项目被设想为邻近的Bastide-Niel总体规划原则的试验地,该规划也由MVRDV设计,旨在结合波尔多作为世界遗产历史城市的优点——温馨、惊喜和活泼,及其作为现代城市的特点:密度、生态、光线和舒适。

The project is envisaged as a test-bed for the principles of the neighbouring Bastide-Niel masterplan, also designed by MVRDV, which aims to combine the virtues of Bordeaux’s UNESCO World Heritage historic city – intimacy, surprise, and liveliness – with the density, ecology, light, and comfort of the modern city. 

 

因此,Ilot queryries采用了与Bastide-Niel总体规划相同的方法:建筑占满了场地边界,塑造让人感到亲近的街景。而屋顶被精心调整成斜坡,为自身和周围的建筑提供最大的通风和采光。

Ilot Queyries thus adopts the same approach as the Bastide-Niel masterplan: the building fills the site to its boundaries, lending an intimate feeling to the streetscape, while the roofs are arranged into carefully calibrated slopes to provide maximum ventilation, daylight, and sun to the building itself and to its neighbours.

 

©Ossip van Duivenbode

与当地建筑师Flint合作设计的大的而不规则的庭院建筑,几乎有200米长。5200平方米的大庭院为居民提供了公园般的空间。它比地面层高一层,也隐藏了下方的居民停车场。

The result, designed in partnership with local architects Flint, is a large, irregularly shaped courtyard building almost 200 metres long. At 5,200m2, the large courtyard provides a park-like space for the residents; located one storey above ground level, it also hides the residents’ parking below. 

 

建筑在各个方面都与周围环境相呼应:在建筑的东南端,低至一层的部分与低层邻里相联系。而在东北端,建筑面对河流升到九层的高度,玻璃顶容纳了一个餐厅,可以看到河流和波尔多的历史中心。

The building responds to its surroundings on all sides: on the south-eastern end of the building, sections as low as one storey relate to the low-rise neighbours, while on the north-east, facing the river, it rises as high as nine storeys. At this high point, a glass crown houses a restaurant with views of the river and the historic centre of Bordeaux beyond.

 

©Ossip van Duivenbode

建筑面向街道的立面比面向中央庭院的立面更低。根据Bastide-Niel总体规划,屋顶的坡度在14度到45度之间变化,这取决于它们与太阳的关系。斜坡创造了复杂而有趣的室内空间,有助于塑造各种大小的公寓,形成不同类型的居民的家,同时也给每个生活空间带来独特的感觉。

On all sides, the façades facing the street are lower than those facing the central courtyard. In accordance with the rules developed in the Bastide-Niel masterplan, the roof slopes vary between 14 degrees and 45 degrees depending on their relation to the sun. These slopes create complex and interesting interior spaces, which help to define varied apartments in a wide range of sizes – making the building home to many different types of resident, while also giving a unique and homely feel to each living space.

 

©Ossip van Duivenbode

该项目面向街道的立面呈现出柔和的奶油色,与周围环境融为一体。而面向庭院的立面是亮红色、有纹理的,加上83棵树木和各种草类组成的绿色庭院景观,呈现出视觉上令人愉悦的环境,建筑与生机勃勃的公园空间相映成趣。

The project’s street-facing façades present a muted, cream-coloured palette, blending in with the surroundings. However, the courtyard-facing façades are finished in a bright red textured stucco. Together with the green courtyard landscape of 83 alder and birch trees and a variety of grasses, this presents a visually exciting environment to complement the liveliness of the park space. 

 

©Ossip van Duivenbode

Ilot queryries是由MVRDV和Joubert Architecture共同规划的四座建筑中最大的一座。Ilot queryries本身由MVRDV与Flint合作设计,Joubert Architecture和Flint也设计了开发中的其他建筑。Ilot queryries的景观建筑由MVRDV与Sabine Haristoy和Flint合作设计。

Ilot Queyries is the largest building in a development of four buildings masterplanned by MVRDV and Joubert Architecture. Ilot Queyries itself was designed by MVRDV with co-architects Flint, while Joubert Architecture and Flint also designed the other buildings in the development. The landscape architecture of Ilot Queyries was designed by MVRDV in collaboration with Sabine Haristoy and Flint.

 

 


 

本文由MVRDV授权有方编辑发布。欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

关键词:
MVRDV
资讯
0
参与评论
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。