全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号
string(2) "on"

MVRDV最新方案,将一购物中心改造为“玻璃山”

MVRDV最新方案,将一购物中心改造为“玻璃山”
编辑:崔婧 | 2021.05.24 11:34
效果图  ©MVRDV

近日,MVRDV提出将埃因霍温Heuvel购物中心改造成绿色文化区域的方案。设计不仅在屋顶上建造了一个公园,更塑造了一个“玻璃山”下堆叠式的文化建筑。这一战略构想得到了埃因霍温市长和市议员的热烈响应,为预计在年底前进行的音乐大厦(Muziekgebouw)可行性研究铺平了道路。

MVRDV has developed a proposal to radically transform Eindhoven's Heuvel shopping centre into a green cultural quarter. On its roof, the design features not only a park, but also a stacked cultural building under a "glass mountain". The strategic vision was presented on Tuesday 18th May to an enthusiastic response from the mayor and aldermen of Eindhoven, paving the way for a feasibility study of the Muziekgebouw that is expected before the end of the year.

 

手绘草图  ©MVRDV
轴测图  ©MVRDV

原购物中心将被改造成一个集购物、文化和娱乐活动于一体的城市区域。现有的建筑将被打开并扩建,以便更好地与周围的公共空间和城市中的文化建筑相连接。购物中心的有顶廊道被开放街道取代,使区域充满城市生活的活力。绿色屋顶是一个可上人的公园,增加了该地区的吸引力。

In MVRDV's vision, the Heuvel will be transformed into an urban quarter where shopping, culture, and recreation take place in the same location. The existing buildings will be expanded and broken open so that they better connect with the surrounding public spaces and cultural buildings of Eindhoven’s inner city. The covered passages of the shopping centre are replaced with open streets, making the quarter an active part of the life of the city, while the roofs are accessible and green, creating a park that adds to the area’s attractiveness.

 

分析图  ©MVRDV
效果图  ©MVRDV

在现有的音乐大厦之上,将是“玻璃山”下的堆叠式的文化建筑。游客可以爬上这座“山”欣赏城市的美丽景色,它为城市创造了一个引人注目的地标,并增加了城市中部的密度与绿化。它还为音乐大厦创造了额外的空间,使场馆方案具有更广泛的选择。设计目标是把音乐大厦变成城市的起居室,白天,居民可以呆在大楼的门厅里工作或休息。“Het Heuvelkwartier & De Muziekberg”(“Hill Quarter & Music Mountain”,正如该方案的名称那样)将吸引更多的埃因霍温居民。

Above the existing Muziekgebouw will be a stacked cultural building under a “glass mountain”. This mountain – which visitors can climb for beautiful views of the city – creates an eye-catching landmark for the Heuvel, and makes the quarter an important contribution to the densification and greening of central Eindhoven. It also creates additional space for the Muziekgebouw, allowing the venue to adopt a broader programme. The ambition is to turn the Muziekgebouw into a living room for the city: during the day, Eindhoven residents will be able to stay in the building’s foyers to work or relax. With this new mix of functions and the much broader programme offering, “Het Heuvelkwartier & De Muziekberg” (“The Hill Quarter & The Music Mountain”, as the proposal has already been christened) will draw Eindhoven residents in greater numbers. 

 

效果图  ©MVRDV

MVRDV创始合伙人Winy Maas说:“文化让一个城市更具吸引力,像埃因霍温这样快速发展的城市,应该有一个更引人注目的中央音乐场所。”“我们的愿景是一个开放的、无障碍的购物、住宅和文化区域。为了实现这一目标,我们从根本上开放了现有的建筑,将综合体改造成七个新的城市街区,并从屋顶向上扩展。我们的目标是让这个综合体再次吸引城市所有想购物和外出的人,同时确保与内城的互动。”

“Culture makes a city attractive, and a city as fast-growing as Eindhoven deserves a central music venue that is more visible”, says MVRDV founding partner Winy Maas. “Our vision is an open and accessible shopping, residential, and cultural quarter. We achieve this by radically opening up the existing buildings, transforming the complex into seven new city blocks, and expanding upwards from the roofs. Our goal is to make the complex attractive again for all the people of Eindhoven who want to shop and go out, while at the same time ensuring interaction with the inner city.”

 

平面图  ©MVRDV

 


 

版权声明:本文由MVRDV授权有方编辑发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
MVRDV
资讯
1
参与评论
最新评论

131****1791

1年前

图面表达有点美
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。