全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

新加坡HomeTeamNS Khatib俱乐部:通透的外向性空间 / DP Architects

新加坡HomeTeamNS Khatib俱乐部:通透的外向性空间 / DP Architects
编译:李博超(实习生) | 校对:李博超(实习生) | 2020.12.04 11:04
项目外观  ©DP Architects

设计单位  DP Architects

项目地点  新加坡

建成时间  2020年

建筑面积  22214平方米


 

HomeTeamNS旨在为来自新加坡警察部队及民防部队的国家服务人员,提供一个让他们和其家人享受幸福时光的场所,而俱乐部成为了该项目关键的组成部分,它将在一个更大的社区中发挥促进感情、举办庆典、增强HomeTeam地位的作用,成为一处共享的空间。

HomeTeamNS aims to bring the National Service (NS) men from the Singapore Police Force and the Singapore Civil Defence Force, and their families closer together. Key to this is the HomeTeamNS clubhouse - a shared environment for bonding, celebrating and reinforcing the HomeTeam identity within the larger community.

 

项目外观  ©DP Architects

正是基于这样的想法,这处全新的俱乐部在感知性原则的指引下,令以安全、温暖与信任为核心的家庭结构重新焕发出活力。这种嵌入式俱乐部核心的结构,刷新了共享与联结的体验,通过清晰的连接关系、消融建筑正面及周边的边界来进行自我表现。

It is with this mind that the design of its latest clubhouse is guided by perceptive principles that reinvigorate the quintessential constructs of home - security, warmth and trust. Embedded within the heartland of Khatib, the architecture refreshes the ambience of sharing and bonding; expressed by the articulate threading of connections and the dissolution of fortified perimeters and frontages.

 

远望建筑  ©DP Architects

为了实现这样的想法,俱乐部的设计对循环路径的基本功能展开重新思考,将其从一个纯粹的功能空间提升至一个有叙事、有情感、有目的的多层体验。开发项目的两条主要通道呈现了社区外向型遗产廊的衣钵。

To achieve this, the design of HomeTeamNS Khatib rethinks the basic function of circulation pathways, elevating it from a purely utilitarian space to an experience layered with narratives, emotions and purpose. The two main thoroughfares of the development take on the mantle of an extroverted heritage gallery for the community.

 

内部空间  ©DP Architects
内部空间  摄影:Chiok Jun Jie

设计团队的主管NG SAN SON认为,设计通过将建筑对外敞开,使其成为社区中的载体,形成家的感觉。这也是设计背后的一大指导原则,既能表示出对公众的守护者们的赞誉,又能摆脱障碍,同周边的环境与社区建立联系。

“The vessels of community are forged by opening the doors to a house. In this manner, it can be felt as a home. This was the guiding principle behind the design of HomeTeam [KHATIB] – a home that recognizes her protectors while shedding its barriers to reach out and connect with its surrounding environment and community." ---NG SAN SON, DIRECTOR (DPA)

 

内部空间  ©DP Architects

设计师对历史遗产进行了深入思考,在对循环路径中精心设计的体验内展现了这些公众守护者们过去和现在的愿景,也向游客们传达了对这些遗产的理解。此外,交错格子形成的视觉效果和细长的中间膨胀的柱子,烘托出复杂却微妙的空间氛围,这也将提高HomeTeam社区的凝聚力。

As the highly curated journey within the circulatory thoroughfares unveils the storyboard of our guardians' past and present aspirations - effected through a thoughtful rendition of historical artefacts - it informs the visitor's understanding of the institution's heritage. In addition, its spatial tone of intricacy and subtlety, established by the visual definitions of tartan staggering and the slender swelling of columns, serves to unite the HomeTeam community.

 

外部空间  摄影:Chiok Jun Jie

 

完整项目信息

LOCATION: SINGAPORE

YEAR: 2020

GFA: 22,214sqm

ARCHITECTS: DP Architects

DESIGN TEAM: Ng San Son, Ng Ching Hsiung, Johann Lim, Josiah Leong

CIVIL AND STRUCTURAL ENGINEER: KTP Consultants Pte Ltd

M&E ENGINEER & ESD CONSULTANT: WSP Consultancy Pte Ltd

QUANTITY SURVEYOR: AECOM Singapore Pte Ltd

LANDSCAPE ARCHITECT: DP Green Pte Ltd

INTERIOR DESIGNER: DP Architects Pte Ltd

PROJECT MANAGEMENT: SIPM Consultants Pte Ltd

 


 

版权声明:本文由DP Architects授权发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。
投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
DP Architects
新加坡
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。