全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

V字形体量向自然开放:河内校园里的会议中心 / VTN Architects

V字形体量向自然开放:河内校园里的会议中心 / VTN Architects
编辑:朱英蓓(实习生);校对:周洁茹 | 2019.06.28 11:51
鸟瞰 摄影:Hiroyuki Oki

设计单位  VTN Architects

项目地址  越南河内

建筑面积  1427平方米

建成状态  已建成


 

Viettel Offsite工作室位于距河内市区约30公里的郊区,车程大概40分钟。工作室处于一片缓坡之上,毗邻湖泊,绿荫环绕,由6个单元组成:接待区、用餐区和4间工作室。

Locate on a light slope, besides a quiet lake and landscape abundant trees, Viettel Offsite Studio is inclusive 6 units; a welcoming reception, a dinning and four studios. It is located on the outskirts of Hanoi, around 30km and takes 40 minutes by car.

 

全景 摄影:Hiroyuki Oki
剖面图 ©VTN Architects

Viettel是越南的全球电信集团,2015年拥有超过27000名员工。Viettel Offsite工作室远离城市的繁忙与杂乱,位于为工程师提供培训教育的Viettel Academy校园的角落,是Viettel领导层的短期工作场所,供其开会进行讨论和决策。

Viettel is a global telecommunication group in Vietnam with over 27,000 staffs (2015). They represent in many big cities in Vietnam such as Hanoi, HCMC, Da Nang, etc. to respect offline communication even a head IT Company. Viettel Offsite Studio’s facility for meeting is prepared for their leaders to have boot camping meeting to make discussion and decision located at the corner of Viettel Academy’s campus where provide education for their engineers. These studios also supply an offsite short-term working place for the leaders, after getting away from busy cities and miscellaneous.

 

会议室 摄影:Hiroyuki Oki

六个V字形体量顺着地形走势排列,通过一个开放式走廊相连。墙面形成了三角形空间:两侧封闭,另一侧敞开朝向湖泊和树木。墙面形状像一本打开的书,凸显“从内部向自然开放”的概念。敞开的那侧直接面向周围环境,让使用者放松身心,沉浸在大自然中。

There are six V-shaped wall blocks which freely arranged follow the lay of land and connected by an open corridor. These blocks from triangular surface spaces: two sides closed and the other side opens towards lake and trees. The wall creates an open book shape that exhibits “open from inside to nature”. While the open side directly faces to surrounding environment allow people to both relax, be immersed in nature and concentrate.

 

正立面 摄影:Hiroyuki Oki
向湖面和树林敞开的一侧 摄影:Hiroyuki Oki

工作室朝北,给人们带来美不胜收的自然景观。V字型墙被设计得很高,可以阻挡东、西方向的强烈阳光,还能令来访者对立面形象留下深刻印象。屋顶花园被当作室外工作室使用。墙面上的小洞口为屋顶工作室提供了柔和的光线和微风。

The studios are opened to North direction where offers most beautiful greenery view to people. The V-shaped walls are design to be high to cut strong harsh sunlight from East and West with giving impressive exterior facade for the entrants. The roof garden works as outside studio. The small holes on the wall will provide gentle lights and wind to the roof studio.

 

屋顶花园 摄影:Hiroyuki Oki

 

设计图纸 ▽

 

地下室平面图 ©VTN Architects
二层平面图 ©VTN Architects
三层平面图 ©VTN Architects

 

完整项目信息

Architect Firm : VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects)

Principal Architect : Vo Trong Nghia

Design Team : Marek Obtulovic, Nguyen Van Thu

Supervision : Nguyen Hoang Son, Doan Huu Chinh

Client : Viettel Corporation

Contractor : Delta Corp

Status : Finish

Program : Office Facility

Location : Thach That, Ha Noi, Viet Nam

GFA : 1,427 m2

Courtesy of image : VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects), Hiroyuki Oki

 


 

版权声明:本文由VTN Architects授权有方发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

 

关键词:
Viettel Offsite Studio
VTN Architects
河内
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯