全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

诺瓦切拉修道院博物馆扩建:以新思融旧楼 / MoDusArchitects

诺瓦切拉修道院博物馆扩建:以新思融旧楼 / MoDusArchitects
编译:李博超 | 校对:李博超 | 2021.06.17 19:11
改造后的入口大厅  ©Simone Bossi

设计单位  MoDusArchitects

项目地点  意大利布雷萨诺内

建成时间  2021年5月

建筑面积  300平方米(扩建部分)


 

修道院成立于1142年,坐落于意大利布雷萨诺内附近的艾瑟克山谷里,一块被葡萄园围起的场地间。它不仅是南蒂罗尔州最重要的建筑群落之一,还是当时极为突出的奥古斯丁修道院。就如一个自给自足的小村庄般,修道院建筑群间每座建筑都发挥着特定的作用:教会教堂、小礼拜堂、磨坊、车间、酒窖和农舍,它们组成了重要的核心空间,后来部分空间已经被改造成为一处博物馆。

Founded in 1142 and nestled within the vineyard lined basin of the Eisack valley near Bressanone (Italy), the abbey not only represents one of the most significant architectural ensembles in South Tyrol today, but also stands as a preeminent Augustinian Abbey of its time. Like a small, self-sufficient village, each building within the monastery complex played a specific role: the constituent churches, chapels, mills, workshops, wine cellars and farmhouses formed an indelible nucleus—only a portion of which has been converted into a museum.

 

扩建部分外观  ©Simone Bossi

博物馆新入口  ©Simone Bossi

设计团队两位创始人认为,这次新建筑的设计有助于引导游客进入修道院之中,设计还与修道院层次丰富的历史深度融合,以尊重历史且面向未来的建筑语汇来提出全新的设计观念。

Our new addition helps orient visitors to the Abbey grounds and participates in its layered history, positing new positions and new vocabularies with an architectural language respectful of both the past and the future.— affirms Matteo Scagnol, co-founder with Sandy Attia of MoDusArchitects

 

这次的扩建为旧建筑注入了新的功能,并重新调整了附属结构与修道院主要建筑之间的关系。从外部看,项目唯一的特征就是黑色的镀铜连桥,将重建的服务建筑群同主修道院在顶部连接起来。

MoDusArchitects’ addition injects new functions into old buildings and rewires the relationships between the ancillary structures and the main buildings of the Abbey. From the outside, the project is only evident by the blackened, copper clad bridge that emerges from a cluster of reconstituted service buildings that connect to the main cloister at the upper level.

 

连桥  ©Simone Bossi

扩建以建于17世纪的主修道院侧翼为背景,将三个相邻的次级结构进行干预,对原有建筑进行了部分拆除、翻新和修复工作。第一座建筑内部被清空,将原来的仓库改造成双层通高的入口大厅空间,引入自然通风,并设有一处可以俯瞰全屋的夹层。第二座建筑用一座宽阔的楼梯和电梯取代了已被拆除的单层盥洗室,连接到主修道院历史悠久的侧翼部分。第三个建筑的结构进行了翻新,在底层设置了研讨与活动空间,以及一个经过全新布置的室外庭院,上层则为临时展览空间和唱诗班用房。

Part demolition, part renovation and part restoration, the project intervenes in three secondary, adjacent structures set against the backdrop of the 17th century wing of the main cloister. The first building is gutted to transform the agrarian storehouse into the airy, double-height space of the entry atrium with an overlooking mezzanine level. The second building on the other hand, replaces the demolished, one-story lavatorium with a sweeping stair and elevator tower that bridges over to the antique wing of the cloister. The third and final structure is renovated to house a seminar and event space at the ground level with a newly configured outdoor courtyard, and a temporary exhibition space and choir room on the upper level.

 

建筑外观  ©Simone Bossi

新的入口大厅以定制的售票台、陈列柜和灯具为特色,其中铜、木和玻璃的衔接细节,与修复后的倾斜木屋面和粗粝的石膏饰面创造出全新的对话关系。

The new atrium features the custom-built ticket counter, display cases and light fixtures whose articulated details of copper, wood and glass create new conversations within the newly exposed eaves of the restored, pitched wooden roof and the rough-hewn plaster work.

 

入口大厅  ©Simone Bossi
屋面结构节点  ©Simone Bossi
入口和座椅  ©Simone Bossi

离开入口大厅至户外,参观者在修道院的旅程正式开始。顺着蜿蜒的小路,经过建于18世纪的图书馆和新修复后的建于17世纪的壁画室,又从楼梯间的顶部连桥到达修道院上层的扩建部分,完成全部的浏览。这样,此次扩建既是行进的起点,又是浏览的终点。

Visitors leave the entry hall heading outdoors to begin their tour at the Abbey cloister, the itinerary winds through the monastery, passing through the 18th century library and a newly restored 17th century frescoed room to then conclude the circuit by bridging back to the new addition on the upper level, at the top of the stairwell. In this way MoDusArchitects’ project is both the starting point and the point of arrival of the museum sequence.

 

从入口大厅望向楼梯  ©Simone Bossi
楼梯  ©Simone Bossi
楼梯间  ©Simone Bossi

完成博物馆的浏览,走出修道院的古墙,再进入连桥当中,一个巨大的开窗提供了视觉上的释放。它在翻新后的仓库屋顶上提供了一处一览无余的视野,可以辨认出Sant’Angelo礼拜堂的方向,还能一览修道院的围墙花园与远处的葡萄园。

Completing the museum visit and stepping beyond the antique walls of the Abbey into the space of the new bridge, a large window provides a visual release: a foreshortened view over the rooftop of the renovated storehouse snaps back to the Sant’Angelo chapel for orientation, while also affording privileged views into the walled garden of the Abbey, and the vineyards beyond.

 

楼梯间  ©Simone Bossi

连桥上的开窗  ©Simone Bossi

带有凿击纹理的裸露混凝土墙、抹平的混凝土地面和厚重的栗木制品共同营造出空间的触感背景,将空间序列完整地带回至层层叠叠的楼梯,并再次引向中庭。这些建筑元素融合在微妙色调和自然材料形成的平衡氛围中,设计对颜色的选择颇为克制,令新旧在离散的细节中得以调和,无论是楼梯的护栏、门窗,还是垂直水平面上的装饰,都创造出一种宁静的氛围。

Bush hammered, exposed concrete walls, trowel-finished concrete floors, and thick chestnut woodwork provide a tactile backdrop to bring the spatial sequence full circle back to the cascading stairs that lead to the atrium once again. The architectural elements are held together in an atmospheric balance of subtle tones and natural materials; a sense of serenity is afforded by the measured use of a limited design palette whereby the new and old are reconciled through discrete details, be it from the parapet of the stair, the fenestration, to the finishing of the vertical and horizontal surfaces.

 

楼梯与连桥墙面细节  ©Simone Bossi

项目中还引入了Paul Renner设计的艺术作品,他对圣奥古斯丁花园浪漫且风趣的诠释,为沉静的室内空间勾勒出一道充满想象的色彩。当参观者从修道院的上层回到入口大厅时,便能发现Renner对修道院的植物诗意般的解读——沿着电梯井金属外壁上的绘画作品。

The project is accompanied by the artistic interventions of Paul Renner whose romantic and playful interpretations of the hortus sanctis augustini create a whimsical sidekick to the sobriety of the interiors. Renner’s picturesque excursus on the botanical heritage of the Abbey unfolds along the metal cladding of the elevator tower as visitors descend from the upper level of the cloister back to the entry hall.

 

墙体上的艺术创作  ©Simone Bossi

这次设计以一种独到的手段来处理修道院不同时期修筑的异质性,将历史与现代语汇融合成一个平衡的整体。空间序列的设计及利用触觉传达出的空境、时光流逝感和只有游客自身才能感受到的品质,将修道院的一切带入了未来。

MoDusArchitects’ work takes on the heterogeneity of the disparate architectural time periods of the Novacella Abbey with an incisive approach that melds together both historical and contemporary vocabularies in a balanced whole. The design of the sequence of spaces and their haptic, tactile messages of emptiness, time passing and the more ephemeral qualities that only the visitor can experience, carry forward all that the Abbey offers into the future.

 

门与窗  ©Simone Bossi

 

模型照片 ▽

 

©Jürgen Eheim

 

设计图纸 ▽

 

总平面图  ©MoDusArchitects
地面层平面图  ©MoDusArchitects
一层平面图  ©MoDusArchitects
二层平面图  ©MoDusArchitects

剖面图  ©MoDusArchitects

 

完整项目信息

PROJECT NAME: Novacella Abbey Museum Addition

LOCATION: Stiftstraße 1 39040 Vahrn (BZ)

ARCHITECT: MoDusArchitects (Sandy Attia, Matteo Scagnol)

PROJECT ARCHITECT: Laura Spezzoni

CLIENT: Augustinian Canons of Novacella, Augustiner Chorherrenstift Neustift 

DESIGN PHASE: June 2016 — May 2020  

CONSTRUCTION PHASE: May 2020 — April 2021

COMPLETION: May 2021

OPENING: June 4th, 2021

GFA: 300 sqm (new construction)

310 sqm (covered area building under protection)

STRUCTURAL ENGINEER: Ing. Philipp Prighel, Bergmeister ITB

MECHANICAL ENGINEER: Ing. Norbert Klammsteiner, Energytech

ELECTRICAL ENGINEER: Andreas von Lutz (Von Lutz Studio Associato)

GENERAL CONTRACTOR: Oberegger GmbH

EXHIBITION DESIGN: Alessandro Gatti, doc s.r.l.

ARTISTIC CONTRIBUTION: Paul Renner

Hortus Sancti Augustini, Camera d’ambra

MATERIALS: Timber construction: Hubert Silgoner

Electrical installations: MairSystem

Mechanical and plumbing installations: Abfalterer

Sheet metal work and copper cladding: Stampfl GmbH

Concrete flooring and paint finishes: Die Meistermaler

Plasterwork and wall restoration: Amac Bau

Wood and tile floors: Peintner Fliesen

Metal fabrication: Metall Ritten

Windows: Askeen

Doors: Rubner Türen

Automated doors: Doormatic

Lighting solutions: Zumtobel

Custom-built furniture: Möbel Ladinia

Standard furnishings: Trias OHG

Audio-visual equipment: Putzer

Upholstery and window coverings: Sedis GMBH

PHOTOGRAPHER: ©Simone Bossi

MODUSARCHITECTS’ PRESS OFFICE: MINT LIST

Giulia Milza, Maria Azzurra Rossi

 


 

版权声明:本文由MoDusArchitects授权发布。欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。
投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
MoDusArchitects
博物馆
意大利
改造
项目
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯
投稿

*注意:

1. 邮件标题及资料包请以“新作/视频投稿-项目名称-设计单位”格式命名;

2. 由于媒体中心每日接收投稿数量较多,发送资料前请确认项目基本信息、文图资料准确无误。接受投稿后,不做原始资料的改动;

3. 若投稿方已于自有平台进行发布且设置“原创”,请提前开设好白名单(有方空间账号:youfang502;Space内外账号:designall),并设置好“可转载、不显示转载来源”两项。

请将填写后的表格与以上资料,以压缩包形式发送至邮箱media@archiposition.com,尽量避免使用网易邮箱的附件功能。