全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

新加坡艺术学院:所有区域可自然采光、通风 / WOHA

新加坡艺术学院:所有区域可自然采光、通风 / WOHA
编辑:崔婧 | 2021.04.07 19:36
通往艺术和娱乐区的门户  摄影:Patrick Bingham-Hall

设计单位  WOHA

项目地点  新加坡

建筑面积  52,986.97平方米

建成时间  2010


 

这座视觉和表演艺术专业高中位于新加坡的市中心,坐落于通往艺术和娱乐区的入口处。这所学校集高密度的市中心学校和专业的表演艺术场地于一体。该设计形成了一个新的范式:城市中一个高密度、多孔隙的大型建筑物,在大进深的前提下仍然实现了所有区域的自然采光和通风。

This project is a specialist high school for the visual and performing arts. The school is located in the heart of Singapore’s Civic district, at the gateway to the Arts and Entertainment district. The school combines a high-density, inner-city school with a professional performing arts venue. The design is a new paradigm, a large, dense, perforated urban object that achieves natural light and ventilation to all areas, despite its deep dimensions.

 

面向Bras Basah路的活动室  摄影:Patrick Bingham-Hall

设计创造了两个视觉上相连的水平层,下面是公共交流空间,上面是安全且利于管理的互动空间。这一策略一方面解决了多孔性和“与公众和更广泛的艺术社区沟通”的双重目标,另一方面也提供了一个安全的学习环境。这两部分形成了项目的“背景”与“空白画布”。

The design strategy creates two visually connected horizontal strata, a space for public communication below, and a space for safe, controlled interaction above. This strategy solves the twin objectives of porosity and communication with the public and wider arts community on the one hand, and a secure and safe learning environment on the other. The two parts are called the Backdrop and the Blank Canvas.

 

空中花园和开放空间减少了热量的获取,提供了阴凉的室外休息空间  摄影:Patrick Bingham-Hall

“背景”是包含音乐厅、戏剧剧院、黑盒子剧院和几个小型非正式表演空间的裙房部分。学校与(城市)公共领域由此进行交流。表演空间之间高挑的体量、自然通风的非正式空间,围绕着城市中的捷径来设计,从而允许公众看到学校的活动。在保存完好的树木下方,建造了一个非常受欢迎的市民圆形剧场。在建筑上,“背景”被设计成一个多面的雕塑般的空间,以有趣的新方式框起周围的城市景观。

The Backdrop is the podium that contains a concert hall, drama theatre, black box theatre and several small informal performing spaces. Against this backdrop, the school communicates with the public realm. The high volume, naturally-ventilated informal spaces in between the performance spaces are designed around an urban short-cut, thereby allowing the public to see the activities of the school. A civic amphitheatre has been created under conserved trees, and is very popular. Architecturally, the Backdrop is designed as a faceted sculptural space, which frames the surrounding city views in new and interesting ways.

 

树荫与建筑的悬挑之下的城市门户  摄影:Patrick Bingham-Hall
城市广场入口与纵向交通相汇聚的大厅  摄影:Patrick Bingham-Hall
戏剧性的、高耸的入口空间  摄影:Patrick Bingham-Hall

“空白画布”是安全的学校区域,是简单、灵活的空间。这个称呼暗示了其开放的可能性,并将重点放在教育内容、而不是建筑框架上。三个矩形体量有一个安全的入口,同时从视觉上连接所有的流通空间和下面的公共区域。这个环境简单、实用、明亮、通风,设计有最大限度的灵活性和可持续性。教室、工作室和流线都是自然通风的,体量之间有动态的视觉和物理联系。绿色立面形成环境过滤器,减少眩光和灰尘,保持房间凉爽,并与隔音天花板一起吸收交通噪音。

The Blank Canvas is the secured school area, and is a simple, flexible space. The metaphor suggests the open possibilities and focus on the educational content rather than the architectural frame. Three long rectangular blocks have a secured point of access yet are visually connected from all the circulation spaces, to the public areas below. This environment is simple, practical, bright, airy and is designed for maximum flexibility and sustainability. Classrooms, studios and circulation are all naturally ventilated, with dynamic visual and physical links between blocks. The green façades are environmental filters, cutting out glare and dust, keeping the rooms cool, and in combination with the acoustic ceilings, absorb traffic noise.

 

教学体量之间的空间  摄影:Patrick Bingham-Hall

该学校是一个“风的机器”,设计旨在引导和强化新加坡的微风,通过有遮蔽的聚会和社交空间,在市中心为孩子们提供一个愉快和安全的环境。建筑体块之间的通风道是为了最大限度的舒适和互动而设计的,能为人数不同的群体提供了互动和放松的空间。尽管新加坡的空气流动较慢,室外环境湿度高,但这种导风设计已经被证明是成功的,令人非常舒适。屋顶被设计成一个大型的空中娱乐公园,包含一条400米的跑道。

The School of the Arts is a “Machine for Wind”, designed to channel and intensify Singapore’s very light breezes through shaded, sheltered gathering and social spaces to provide a delightful and safe environment for children in the inner city. The breezeways in-between the blocks are designed for maximum comfort and interaction, providing spaces for different sized groups to interact and relax. The wind-directing design has proven to be successful and extremely comfortable, with constant cooling breezes despite Singapore’s low air movement, high humidity outdoor environment. The rooftop is designed as a large recreation park in the sky and incorporates a 400m running track.

 

屋顶处连接教学楼的连桥  摄影:Patrick Bingham-Hall
花坛置于走廊上,便于养护植物  摄影:Patrick Bingham-Hall

完整项目信息

Project Title: School of the Arts, Singapore

Project Location: 1, Zubir Said Drive, Singapore 227968

Project Dates

Competition: April 2005

Commissioned/Designed: August 2005

Tender: April 2006

Start of Construction: April 2007

Partial Completion (Upper Levels / Academic Floors): December 2009

Partial Completion (Lower Levels / Performance Arts Centers): Oct 2010

Project Cost

Main Contract: $122,388,000.00

Piling Contract: $8,954,669.38

Both Combined: $131,342,669.38

Project Size

Size Gross Floor Area: 52,945.54 m2

Size Plot Area: 10,602.94 m2

Architects: WOHA

Project Team: Wong Mun Summ, Richard Hassell, Sim Choon Heok, Chan Ee Mun, Esther Soh, Ian Donlan, Teh Tien Hwa, Alina Yeo, Burapa Prommul, Kwong Lay Lay, Nixon Jose Sicat, Alen Low, Christina Ong, Evi Syariffudin, Germain Goh, Merlinda Song, Muhammad Halim Bin Wahab, Ong Ker Shing, Pamela Choo, Sabrina Foong

Client: Ministry of Information, Communication and the Arts

Mechanical & Electrical Engineers: Lincolne Scott Ng Pte Ltd

Civil & Structural Engineers: WorleyParsons Pte Ltd

Quantity Surveyors: Rider Levett Bucknall

Landscape Architect: Cicada Private Limited

Theatre Acoustics: Arup Acoustics/Theatreplan LLP

Architectural Lighting: Lighting Planners Associates

Traffic Engineering: Duffill Watts Pte Ltd

Fire Safety: Arup Fire (S) Pte Ltd

Arborist: ArborCulture Pte Ltd

Land Surveyor: Tang Tuck Kim Surveyor

Others: LSW Consulting Engineers, AUP Consultants

Main Contractor: Tiong Aik Construction Pte Ltd

Piling Contractor: ZAP Piling Pte Ltd

Service Trench Contractor: Hao Da Pte Ltd

Road Widening Contractor: First Civil Engineering Pte Ltd         

Nominated Sub-contractors/ Suppliers: Schindler Lifts (S) Pte Ltd - Lift Subcontractor, Gennal Industries Pte Ltd - ACMV Subcontractor, Kimta Electric Pte Ltd - Electrical Subcontractor, Chubb Singapore Pte Ltd - Fire Subcontractor, Hock Po Leng Landscape & Construction Pte Ltd – Landscape Subcontractor

 

Other Information:

The total site area: 10,657.44 sq m
The total floor area of each development: 52,986.97sqm (GFA)
The total area of greenroof/roof-gardens: 6,061sqm (roof terrace level)
The date of installation/completion: 22 Dec 2009 (TOP for academic floors only)
Any outstanding key feature (especially pertaining skyrise greenery): Facade Creepers

 


 

版权声明:本文由WOHA授权有方编辑发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
WOHA
新加坡
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯