全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

利物浦爱乐音乐厅改造 / 卡鲁索·圣约翰建筑师事务所

利物浦爱乐音乐厅改造 / 卡鲁索·圣约翰建筑师事务所
编辑:崔婧 | 2020.11.19 18:29
©Hélène Binet

设计单位  卡鲁索·圣约翰建筑师事务所

项目地点  英国利物浦

建筑面积  6800平方米

建成时间  2015


 

利物浦爱乐音乐厅建成于1939年,是一座备受喜爱的登录建筑(注:登录建筑是英国特殊建筑和历史遗产法定列表中在列的建筑物,是一种受保护建筑类别。——维基百科)。建筑由利物浦建筑师Herbert Rowse设计。建筑的装饰艺术风格强烈地受到了荷兰建筑师Willem Marinus Dudok当代作品的影响。卡鲁索·圣约翰建筑师事务所被任命对大厅内部进行翻新,改善后台设施,并在场地后方的新扩展区域内创造第二个表演空间。

Liverpool Philharmonic Hall is a much-loved listed building from 1939, designed by leading Liverpool architect Herbert Rowse. The Art Deco manner of the building was strongly influenced by the contemporary work of the celebrated Dutch architect Willem Marinus Dudok. Caruso St John was appointed to renovate the interiors of the hall, improve backstage facilities, and to make a second performance space within a new extension at the rear of the site.

 

剖轴测图  ©卡鲁索·圣约翰建筑师事务所

建筑前方的设计并不是为了让建筑回到原来的状态,而是引入了鲜艳的色彩,以分散的介入方式,比如加入新的酒吧,来提高室内的(使用)强度,与建筑所失的细节的精神相匹配。

The work to the front of house does not aim to return the building to its original state, but introduces more intense colours and discrete interventions—such as the new bar—to raise the intensity of the interior and to match the spirit of the lost detail.

 

©Hélène Binet

在建筑后方的扩建部分与原设计有着同样的节日和团结的气氛。宽敞的角窗、顶棚、醒目的海报和指示牌,为新场馆增添了城市气息,生动活泼地为周边城市展现爱乐乐团的演出。

The new extension at the rear of the listed building has a festive and unified spirit like the Rowse building. A wide corner window, an extravagant marquee, bold posters and signage lend an urban quality to the new venue, projecting the dynamism of the Philharmonic’s programme to the surrounding city.

 

©Hélène Binet

该项目的三个部分相互关联。在房子的前方,现有的公共房间被温和地修复,谨慎的干预解决了功能缺陷,并使大厅的内部焕然一新。观众席和舞台区需要采取更实质性的措施,以解决不足之处。原有的室内舞台设备、场馆和生产照明以及环境服务全部进行了替换。后台设施、办公室和第二表演空间进行了最彻底的改变,原有的后部扩建部分被一幢更大的新楼所取代。

The project was approached as three interrelated parts. In the front of house, the existing public rooms were lightly restored; discreet interventions addressed functional shortcomings and refreshed the interiors of the Hall. The auditorium and stage areas required more substantial measures to tackle inadequacies; stage machinery, house and production lighting, and environmental services were completely replaced within the existing interior architecture. The backstage facilities, offices, and second performance space were the most radically changed; an existing rear extension was replaced with a larger new building.

 

©Hélène Binet

 

设计图纸  ▽

 

平面图  ©卡鲁索·圣约翰建筑师事务所
立面图  ©卡鲁索·圣约翰建筑师事务所

剖面图  ©卡鲁索·圣约翰建筑师事务所

细部图纸  ©卡鲁索·圣约翰建筑师事务所

 

完整项目信息

Location: Liverpool, United Kingdom

Date: 2012–2015

Client: Royal Liverpool Philharmonic

Heritage: Grade II* listed

Construction cost: £8.5m

Area: 6,800 m²

Caruso St John Architects: Adam Caruso, Peter St John

Project architects: Nina Lundvall (2012-2014), Anna Cooke (2015)

Project team: Elseline Bazin, Stefan Hurrell, Emily Keyte, Sam Little, Paul Maich, Amy Perkins, Will Pirkis, Lea Prati, Fabian Schnider, Mircea Vasvari, Stephanie Webs

Structural engineer: Price & Myers LLP

Services consultant: Max Fordham LLP

Cost consultant: Simon Fenton Partnership LLP

Project manager: Deloitte LLP

Main contractor: Gilbert-Ash Ltd

Photography: Hélène Binet

Awards: RIBA National Award, RIBA North West Award

 

 

参考资料

[1] https://carusostjohn.com/projects/liverpool-philharmonic-hall/

[2] https://www.architecture.com/awards-and-competitions-landing-page/awards/riba-regional-awards/riba-north-west-award-winners/2017/liverpool-philharmonic

 


 

本文由有方编辑整理,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。图片除注明外均源自网络,版权归原作者所有。若有涉及任何版权问题,请及时和我们联系,我们将尽快妥善处理。联系电话:0755-86148369;邮箱info@archiposition.com

关键词:
利物浦爱乐音乐厅改造
卡鲁索·圣约翰建筑师事务所
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯