全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

瑞士莲巧克力之家:层叠的圆 / Christ & Gantenbein

瑞士莲巧克力之家:层叠的圆 / Christ & Gantenbein
编译:李博超(实习生) | 校对:崔婧 | 2020.09.15 19:57
建筑中庭  摄影:Walter Mair

设计单位  Christ & Gantenbein

项目地点  瑞士基尔赫贝格

建成时间  2020年

建筑面积  21540平方米


 

本文原文由设计单位提供。

 

瑞士莲为一家成立于1845年的巧克力制造商,总部位于瑞士最大城市的郊区,邻近苏黎世湖。其有一个工厂、一个仓库、一座办公楼,以及通向校园的全新门户——巧克力之家。这座新建筑将同既有的折衷主义建筑形成鲜明的对比。

The headquarters of Lindt & Sprüngli, the Swiss chocolatier, founded in 1845, are located near Lake Zurich on the outskirts of Switzerland‘s most populous city. Lindt & Sprüngli‘s HQ features a factory, warehouses, an office building, and the new gateway to the campus, the Lindt Home of Chocolate. This new flagship building is a striking, contemporary counterweight to the eclectic assemblage of buildings.

 

周边风景  摄影:Walter Mair

这个多功能的体验空间将成为瑞士最受欢迎的建筑之一。它是一种独特的公共建筑,将多项以体验者为中心的功能整合其中。它也将把瑞士巧克力产业的知名度提升至新的高度,以巧克力自身的魅力吸引游客的到来。

Set to become one of Switzerland‘s most visited buildings, this multifunctional experiential space combines a user-focused, mixed-use program in an exceptional new type of civic architecture. Elevating the visibility of the Swiss Chocolate industry to new heights, it is built to seduce visitors with the many charms of chocolate.

 

项目鸟瞰  摄影:Raphae Alu

项目设有一个具有沉浸式互动体验的巧克力主体展览、一个研发巧克力新配方的区域、一个生产车间、一个商店、一个咖啡厅和多个办公室。这些功能区域通过大尺度中庭内的旋转楼梯,及上方交错的人行通道统一联系起来。在中庭的中心是一个醒目的金色巧克力喷泉,它高为9米,是由这次展览的策展者Atelier Brückner设计的。

It features an interactive, immersive exhibition about chocolate, a research and development facility for future chocolate recipes, a production plant, a chocolate shop, a cafe, and offices – all connected by spiraling staircases and cascading walkways crisscrossing a vast atrium. In its center, a dramatic, nine-meter high, golden chocolate fountain was developed by Atelier Brückner, also authors of the exhibition.

 

项目外观  摄影:Walter Mair

巧克力之家的设计与工厂的场地逻辑、历史和城市结构相对应。工业化风格的盒子,作为一种经典的组成形式,同周边的厂房展开对话。建筑立面主要由红砖组成,顺应周边环境,在现成的工业产品的基础上进行抽象演绎,再结合到特定的建筑元素上。东南角被切开,打破了原有的简单体量。这一部分以饰有金色字母的白色砖墙为立面,在入口处开辟出一块开放广场。

Designed by Christ & Gantenbein, the Home of Chocolate parallels Lindt & Sprüngli‘s factory site‘s logic, history, and urban structure: A classically composed, industrial box, in dialogue with the surrounding factory buildings. The facade, consisting primarily of red brick, references its neighbors in an abstract reinterpretation based on a readymade industrial product that is manually grafted into a specific construction element. The south-eastern corner is cut out and interrupts the otherwise simple volume. Clad with white, glazed brick adorned with golden letters, this quadrant opens a public square right at the Lindt Home of Chocolate‘s entrance.

 

建筑入口  摄影:Walter Mair

建筑内有一个巨大的中庭,其长为64米,宽为13米,高为15米,体现出戏剧性的空间与建筑秩序的基本所在。一系列圆柱与墙体形成一个稳定的结构,所有的活动均围绕中庭组织开来。这些柱子形成了一个动感的建筑效果,楼梯、电梯、走廊和连桥产生了空间体验上的连接与交流。中庭这一建筑的核心空间与平实的外表形成强烈的对比。

A vast atrium, 64 meters long, 15 meters high, and 13m wide, reveals both a dramatic void and the architectural order‘s elementary presence. A series of round load-bearing pillars and walls create a robust structure around which all activities are organized. The columns reveal a building full of movement; stairs, elevators, walkways, and bridges produce spatial and experiential connectivity and communication, which is at the core of the Lindt Home of Chocolate, radically contrasting its almost calm exterior.

 

立面局部  摄影:Stefano Graziani

乍一看好像很简单,但实际上这是一个智能的建筑,具有多重功能;这是一个坚固耐久的建筑,同时也具有可变的灵活空间;在这里稳固与灵活相协调,以应对空间功能的变化。建筑的结构系统本身就是一个混合体,在承重外墙的作用下,这个无柱的空间将美观、实用与稳定结合于一体。

At first glance, what appears simple is actually an intelligently engineered building of multifaceted complexity; a solid architectural form built to last, yet at the same time, built to withstand fluctuations through flexibility; where resilience and robustness collaborate towards a multiplicity of potentially shifting applications. The Lindt Home of Chocolate‘s structural system is itself a hybrid, where aesthetic, functionality, and construction come together in a column-free volume with a load-bearing outer shell.

 

从室内看向中庭  摄影:Walter Mair

事务所创始人说:“建筑规模极为庞大,我们在紧张的用地中完成了一次夸张的建造过程;张力赋予了建筑的独特的元素,这些元素定义了内部空间,弥合了商业氛围和古典宏伟的形式之间的巨大差异。我们用多种方式塑造对巧克力的体验,将建筑室内设计成一个能够协调体验者们活动的空间。”

Emanuel Christ says “Almost reaching an ancient Roman scale, we‘ve created an exaggeration of industrial production with a certain tension; a tension that gives a strong presence to the architecturally distinct elements that define the interior, bridging the substantial gap between a commercial ambiance and classical grandeur. To celebrate the experience of chocolate in many ways, we‘ve scripted the Lindt Home of Chocolate‘s interior as a space that orchestrates the movement of people.“

 

建筑室内  摄影:Walter Mair

建筑的结构工程师提到:“内部的支撑主要为现浇混凝土结构,在建筑中庭,承重部分起到了多样的作用。因此,蘑菇状的支撑演变成悬臂式的阳台,空心柱则包含了电梯和管道,宽大的螺旋楼梯同样环绕着垂直的支撑结构。这种不同寻常的大尺度结构创造出一个独特的比例,也为建筑带来了不凡的空间效果。”

Jürg Conzett, structural engineer for the Lindt Home of Chocolate: „The supporting structure in the interior essentially consists of an in-situ concrete skeleton. In the area of the atrium, the load-bearing parts become multifunctional elements. Thus, mushroom pillars mutate into cantilevered balconies, and hollow columns contain elevators as well as zones for pipes to ascend. Generously dimensioned spiral staircases also circle around these vertical support elements. The unusually large dimensions of the supporting structure create a unique scale and contribute to the extraordinary spatial effect of this building.“

 

螺旋楼梯  摄影:Walter Mair

巧克力之家是Christ & Gantenbein在苏黎世地区完成的第二个文化类项目,是一个高难度的复杂综合体,它结合了工业生产、展陈、购物、尖端研发等功能,形成一个集思考、娱乐、研究与互动于一体的全新空间体验。

The Lindt Home of Chocolate, Christ & Gantenbein‘s second completed cultural project in Zurich, is a highly technical and complex hybrid. Combining industrial production, showroom, museum, shopping, and cutting-edge research & development, it‘s ultimately a space where contemplation, entertainment, research, and interaction come together in a new spatial experience.

 

二层平面图  ©Christ & Gantenbein
立面图  ©Christ & Gantenbein
剖面图  ©Christ & Gantenbein

 

完整项目信息

项目地点:瑞士基尔赫贝格

设计单位:Christ & Gantenbein

业主:Lindt Chocolate Competence Foundation

建成时间:2020年

项目类型:文化、实验、博物展览、办公、零售

建筑面积:21540平方米

建筑高度:21m

创始合伙人:Emanuel Christ、Christoph Gantenbein

合伙人:Mona Farag

项目主创:Anna Flückiger、Astrid Kühn、Tabea Lachenmann

设计团队:Javier Bressel、Ana Sofia Costa Guerra、Eileen Davis、Szabolcs Egyed、Florian Kaiser、Kyrill Keller、Daan Koch、Andrew Mackintosh、Stephanie Müller、Catia Polido、Robert Schiemann、Anne Katharina Schulze、Guido Tesio、Leandro Villalba、Jean Wagner、Leonie Welling、Christina Wendler

 


 

版权声明:本文由Christ & Gantenbein授权发布,欢迎转发,禁止以有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
CHRIST & GANTENBEIN
会展建筑
巧克力
瑞士
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯