全部
文章
视频
旅行报名
招聘信息
有方服务
按发布时间
按浏览量
按收藏量
条搜索结果
暂无数据

很抱歉,没有找到 “” 相关结果

请修改或者尝试其他搜索词

登录
注册
忘记密码
其他登录方式
返回
忘记密码
确认修改
返回
请登录需要关联的有方账号
关联新账号
关联已有账号

罗杰斯最新作品:理查德·罗杰斯画廊,轻触地面,悬于林间

罗杰斯最新作品:理查德·罗杰斯画廊,轻触地面,悬于林间
编辑:崔婧 | 2021.02.23 11:20
©James Reeve

设计单位  Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP)

项目地点  法国拉科斯特堡

建筑面积  120平方米

建成时间  2020年11月


 

拉科斯特堡(Château La Coste)是一处占地500英亩、自然风光旖旎的艺术和建筑胜地。理查德·罗杰斯去年6月退休前的最后一个项目,理查德·罗杰斯画廊,即坐落于此地的葡萄园中。画廊面积120平方米,建筑悬挑于在山坡的树木之间,在历史悠久的罗马古道上方,俯瞰La Quille和吕贝隆国家公园遗址。建筑接入拉科斯特堡建筑与艺术步道,步道还连接有著名建筑师伦佐·皮亚诺、安藤忠雄和让·努维尔的展亭。

Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP) with Château La Coste are pleased to present the completion of Richard Rogers’ final work begun before his retirement from practice in June 2020. Château La Coste, a 500-acre area of outstanding natural beauty is an internationally renowned destination for art and architecture. Set in Château La Coste’s vineyard, the Richard Rogers Drawing Gallery is a 120m2 gallery space that cantilevers off a hillside amongst trees above an historic Roman track, overlooking the ancient ruin of La Quille and the Luberon National Park. It joins the Château La Coste’s Architectural & Art Walk, amongst pavilions by renowned architects including, Renzo Piano, Tadao Ando and Jean Nouvel.

 

总平面图  ©RSHP

©Stéphane ABOUDARAM | WE ARE CONTENT(S)

2011年,理查德受邀于这片景观中选址,自由地设计一个画廊。建筑师选择了这一偏僻而独特的地块,需进行定制式的设计与装配。设计出挑27米,高出林地18米,对该地区及其生态的影响降至最低。精致的节点和外露的构件支撑起这一轻质的悬挑画廊,覆以平滑钢材,柔和地反映周围的景观。

In 2011, Richard was invited to choose a place in the landscape that spoke directly to him and was given the freedom to design a gallery that would live there. The remote and unusual location selected required a bespoke design and fabrication. Designed to have the lightest of touches on the area and its ecology, the building cantilevers out 27m to a point 18m above the heavily wooded site. Its delicate joints and expressed elements support the lightweight extruded gallery, clad in a naturally finished satin steel, softly mirroring the surrounding landscape.

 

概念草图  ©RSHP
©James Reeve

©Stéphane ABOUDARAM | WE ARE CONTENT(S)

建筑外部的橙色钢梁沿悬挑方向逐渐变细。建筑接触地面的地方做得非常巧妙,掩盖了足以从一端支撑整个结构的坚实的地下工程。建筑的工业本质,加上优雅的手工细节,使其成为景观中的雕塑。

The external orange steel beams taper as the construction floats outwards into mid-air. Where the building touches the ground, it does so subtly, belying the robust engineering below ground that supports the structure from just one end. Industrial in nature but with elegant handcrafted details, the building is itself a sculpture in this landscape.

 

结构示意图  ©RSHP
©Stéphane ABOUDARAM | WE ARE CONTENT(S)
©James Reeve
©Stéphane ABOUDARAM | WE ARE CONTENT(S)

离开罗马古道,通过一座轻质桥进入悬挑的画廊。穿过支撑结构,游客会有一种好似漂浮的感觉。画廊为单间矩形房间,通过其尽端的5×4米的开口,可以一览美景;这里也延伸出一处露台,上方屋檐轻微地出挑,缓冲室内外的光影。

You leave the terra firma of the old Roman track and transition across a lightweight bridge to the cantilevering gallery. Walking through the support structure it is here where the visitor experiences a sensation of almost floating. The gallery’s single rectangular room frames a view of the landscape through the 5x4m opening at its furthest end, beyond extends a terrace, above which the eaves gently jut out buffering the light between inside and out.

 

室内概念草图  ©RSHP

©James Reeve

考虑到该地区的地震活动,建筑设计与悬臂结构需要应用桥梁工程和施工技术。建筑及其材料需具有可变性。入口处的钢索可收缩和膨胀,敏感地回应当地温度波动。浇注的树脂走廊地板与结构变形一致。

The physics of the building, cantilevering as it is in combination with the region’s seismic activity, requires bridge type engineering and construction techniques. The building and its materials needed to be flexible. The cables at the entrance that ground the structure contract and expand, sensitive even to the local climate’s fluctuating temperatures. The poured resin gallery floor flexes in harmony with the structure.

 

©James Reeve

RSHP副合伙人和项目负责人Stephen Spence说:“这个画廊是一个漂亮的‘手工制作’的建筑,戏剧性地冲向林间树冠,‘捕捉’吕贝隆山脉的景色。与中性的画廊空间相比,外部结构的易读性通过大胆的橙色得到了增强,这是特意选择的,既赞美了周围的季节性景观,也与之形成对比。”

Stephen Spence, RSHP associate partner and project lead said: “The gallery is a beautifully handcrafted piece of architecture that soars out dramatically into the canopy of the trees to ‘capture the view’ of the mountains of the Luberon. 'In contrast to the neutral gallery space, the legibility of the external structure is enhanced by its bold orange colour, specifically chosen both to compliment, but also contrast with the surrounding seasonal landscape.”

 

概念草图  ©RSHP
©Stéphane ABOUDARAM | WE ARE CONTENT(S)

 

设计图纸  ▽

 

平面图  ©RSHP
立面图  ©RSHP
剖面图  ©RSHP

 

完整项目信息

RICHARD ROGERS DRAWING GALLERY

Completion: NOV 2020

Gross internal floor area: 120m2

ROLES

Architect: Rogers Stirk Harbour + Partners

Local architect: Demaria Architecture

Client: Chàteau La Coste/Paddy Mc Killen

Structural engineer: Lang Engineering Consultancy

Project manager: Rainey + Best     

Steel Works: Bysteel

Building enclosure: Setanta Construction      

Specialist engineering: Hasson Engineering Solutions

Local engineer: ATES

Internal fit out: SCEA Château La Coste, IDME France, ACM France

 


 

版权声明:本文由RSHP授权有方编辑发布,欢迎转发,禁止有方编辑版本转载。

投稿邮箱:media@archiposition.com

关键词:
RSHP
理查德·罗杰斯
0
参与评论
热门标签
中国空间研究计划
建筑师在做什么
建筑师访谈
建筑讲座
有方招聘
行走中的建筑学
项目
视频
订阅有方最新资讯